Lyder Light – Vähärasvaisen erikoisruoka 12 x 400g (4,49 / kpl)

Lyder Light on kananlihasta valmistettu koiran täysravinto ja Lyder Extra Light on possunlihasta valmistettu vieläkin vähärasvaisempi koiranruoka. Molemmat kevytruoat on kehitetty varta vasten koirille, jotka kärsivät ylipainosta tai tarvitsevat jonkin sairauden tai vaivan vuoksi vähärasvaisen ruokavalion.

Kaikki Lyder koiranruoat valmistetaan Suomessa, suomalaisista, elintarvikelaatuisista raaka-aineista

Kuvaus

Vähärasvainen koiranruoka

Vähärasvainen koiranruoka Lyder Light on saanut seurakseen toisen kevytruoan. Lyder Extra Light on vielä edellistäkin kevyempi vaihtoehto. Lyder Light on kananlihasta valmistettu koiran täysravinto ja Lyder Extra Light on possunlihasta valmistettu vieläkin vähärasvaisempi koiranruoka. Molemmat kevytruoat on kehitetty varta vasten koirille, jotka kärsivät ylipainosta tai tarvitsevat jonkin sairauden tai vaivan vuoksi vähärasvaisen ruokavalion.

Vähärasvaiset Lyder koiranruoat sopivat myös steriloiduille ja kastoiduille koirille, joilla on usein taipumus kerryttää liikakiloja. Koiran ylipaino ei ole pelkästään kosmeettinen ongelma, vaan altistaa koiran monelle vakavalle sairaudelle. Tutkimusten mukaan jopa puolet aikuisista koirista on joko ylipainoisia tai lihavia. Juuri näille koirille vähärasvainen koiranruoka on loistava valinta.

Koska koirien ylipaino on niin yleinen ongelma, me Lyderillä olemme halunneet kehittää ja valmistaa yhteistyössä koiran ravitsemusneuvojan kanssa puhdasta ja laadukasta koiranruokaa, joiden sisältämät raaka-aineet ovat vähäenergisiä, turvallisia ja maistuvia ja jotka sopivat koiran vähärasvaiseen ruokavalioon.

Miten vähärasvainen koiranruoka eroaa tavallisesta koiranruoasta?

Lyder Light ja Lyder Extra Light koiranruokien raaka-aineet on valittu siten, että valitut raaka-aineet ovat terveellisiä ja maistuvia, mutta sisältävät vähemmän rasvaa ja energiaa, mutta silti täyttävät koiran ravitsemukselliset tarpeet sellaisenaan.

Vaikka Lyder kevytruoat ovat vähärasvaisia, ne ovat silti suussa sulavan herkullisia ja pitävät koiran kylläisenä pitkään. Vähärasvainen koiranruoka Lyder Light koiranruoka sisältää myös rasvojen aineenvaihdunnalle tärkeää L-karnitiinia, jonka tiedetään tukevan koiran painonhallintaa.

Kotimainen Lyder kevytruoka on turvallinen valinta

Vähärasvainen Lyder koiranruoka on turvallista, elintarvikelaatuista lähiruokaa koiralle. Meillä harvaan asutussa Suomessa on tunnetusti puhdas luonto, puhdas maaperä, puhdas vesi sekä korkea hygieniataso. Näistä syistä meillä on saatavana runsaasti korkealaatuisia raaka-aineita. Näistä korkealaatuisista raaka-aineista me Lyderillä valitsemme parhaat ja valmistamme niistä huippulaadukasta ruokaa koirille. Lisäksi Suomessa tuotantoeläinten kohtelu muuhun maailmaan, jopa muuhun Eurooppaan verrattuna, on erittäin hyvää.

Mitä tarkoittaa elintarvikelaatuinen?

Elintarvikelaatuisella lemmikkiruoalla tarkoitamme ruokaa, joka on valmistettu ihmisravinnoksi luokitelluista raaka-aineista. Kaikki Lyder lemmikkiruoat ja makupalat valmistetaan samoista raaka-aineista kuin meille ihmisille valmistetaan ruokaa. Teurastamoiden ns. sivuvirtoja ei Lyder tuotteissa käytetä. Myös Lyder lemmikkiruokien ja makupalojen valmistustilat on rekisteröity elintarviketiloiksi eli samoissa tiloissa valmistetaan ruokaa myös ihmisille. Siksi kaikissa Lyder tuotteissa on luonnollinen koostumus sekä vastustamaton maku ja tuoksu.

Turvallista, helppoa ja edullista

Kaikki Lyder koiranruoat ovat terveellisiä ja turvallisia täysravintoja koirille. Niiden ostamiseen ja käyttämiseen ei tarvita eläinlääkärillä käyntejä, reseptejä tai seurantaa. Koska Lyder koiranruoat täyttävät kaikki koiran ravitsemukselliset tarpeet, niitä voi tarjota koiralle turvallisesti vuosia. Lisäksi Lyder koiranruoat ovat edullisia ja helposti saatavana monista verkkokaupoista, eläinlääkäreiltä, erikoisliikkeistä ja päivittäistäistavarakaupoista. Lyderillä on kymmeniä jälleenmyyjiä Suomessa vaikka yli 90% tuotteista viedään ulkomaille.

Koostumus:

Lyder Light: Kananliha, punajuuri, porkkana, kaurahiutale, kananmuna, hamppu, nokkonen, mineraalit, glukosamiini, kondroitiinisulfaatti.

Lyder Extra Light: Possunliha (maksa, sydän), porkkana, peruna, kaurahiutale, luomuhamppu, mineraalit, nokkonen, hyaluronihappo, MSM, glukosamiini, kondroitiinisulfaatti.

Ravitsemukselliset lisäaineet:

Lyder Light: Magnesiumsitraatti 1000 mg, C-vitamiini (3a300) 500 mg ja L-karnitiini 250 mg.

Lyder Extra Light: Kalsiumkarbonaatti 300 mg, C-vitamiini (3a300) 200 mg, E-vitamiini (3a700) 10 mg, magnesium 400 mg.

Ravintoaineet:

Lyder Light: Raakavalkuainen 9,7 %, raakarasva 6,4 %, raakatuhka 1,9 %, raakakuitu 1,4 %. Kosteuspitoisuus 76,1 %.

Lyder Extra Light: Raakavalkuainen 9,8%, raakarasva 2,7%, raakatuhka 1,5%, raakakuitu <1%. Kosteuspitoisuus 78,2 %.

Hivenaineet:

Lyder Light: Kalsium 2,5 g, kupari <5 mg, rauta 20 mg, magnesium 0,4 g, mangaani 5,4 mg, fosfori 1,7 g, kalium 2,1 g, natrium 0,5 g, sinkki <20 mg.

Lyder Extra Light: Kalsium 1,5 g, kupari <5 mg, rauta 77 mg, magnesium 0,4 g, mangaani 3,8 mg, fosfori 1,7 g, kalium 2,2 g, natrium 0,6 g, sinkki 30 mg.

Ruokintasuositus

Koiran tarvitsema ravinnon määrä vaihtelee koiran koon, iän, aktiivisuuden ja yksilöllisen tarpeen mukaan, joten sopiva ravinnon määrä selviää usein vain kokeilemalla. Aikuiselle koiralle on hyvä antaa kaksi ateriaa päivässä ja aterioiden lisäksi koiralla tulee aina olla saatavana raikasta vettä.

Vaikka vähärasvainen koiranruoka sisältää energiaa muita ruokia vähemmän, koiraa ei tule pitää nälässä vaan koiralle tarjotaan normaali määrä ruokaa.

Karkea arvio koiran tarvitsemasta ruokamäärästä:

 • 1 – 10 kg – 1 rasia
 • 10 – 25 kg – 2 rasiaa
 • 25 – 40 kg – 3 rasiaa
 • 40 – 70 kg – 4 rasiaa

Jos koira saa lisäksi muuta ravintoa, ravinnon määrää vähennetään vastaavasti.

Peltiarasian edut:

Peltirasiaan pakatut Lyder märkäruoat säilyvät avaamattomana huoneenlämmössä 5 vuotta valmistuksesta ja avatussa rasiassa jääkaapissa 1-3 päivää. Parasta ennen päivä on painettu rasian pohjaan.

Korkealaatuiset peltirasiat on vuorattu sisäpuolelta elintarvikepinnoitteella, joten rasioista ei pääse liukenemaan haitallisia metalleja ruokaan.

Lyder -peltirasiat on valmistettu 80-90% kierrätetystä materiaalista ja tyhjät purkit voidaan käytön jälkeen edelleen kierrättää viemällä ne metallinkierrätyspisteeseen, jonka tunnet metallinkierrätysmerkistä. Metalli on erittäin ympäristöystävällinen pakkaus, sillä metalli kiertää ikuisesti!

Lyder koiranruoat erityistarpeisiin:

 • Lyder Nivel koiranruoka – nivelrikkoa sairastaville ja vanhoille koirille
 • Lyder Allergia koiranruoka – hypoallergeeninen koiranruoka allergisista oireista ja iho-ongelmista kärsiville koirille
 • Lyder Vatsa koiranruoka – maha- ja suolisto-ongelmista kärsiville ja herkkävatsaisille koirille
 • Lyder Light vähärasvainen koiranruoka – vähärasvaista ruokavaliota tarvitseville koirille
 • Lyder Extra Light vähärasvainen koiranruoka – erittäin vähärasvaista ruokavaliota tarvitseville koirille
 • Lyder Dental koiranruoka – koirille, joilla on taipumista pahanhajuiseen hengitykseen, plakkiin ja hammaskiveen
 • Lyder Urinary koiranruoka – koirille, joilla on taipumus virtsatietulehduksiin ja "lirahteluun"

Kotimainen Lyder koiranruokasarja

Erikoisvalikoiman lisäksi Lyder koiranruokasarjassa on korkealaatuiset täysravinnot myös niille koirille, jotka eivät tarvitse erikoisruokavaliota.

 • Lyder Kana koiranruoka – kananlihasta valmistettu vähärasvainen koiranruoka, täysravinto
 • Lyder Possu koiranruoka – possunlihasta valmistettu koiran täysravinto
 • Lyder Kalkkuna koiranruoka – kalkkunanlihasta valmistettu koiran täysravinto
 • Lyder Nauta koiranruoka – naudanlihasta valmistettu koiran täysravinto
 • Lyder Mono Protein Chicken – monoproteiini koiranruoka kananlihasta
 • Lyder Mono Protein Turkey – monoproteiini koiranruoka kalkkunanlihasta
53,90 €
4,49 € / 1 kpl