OTSONOINTI 

IKÄVÄT JA NS. "EI TOIVOTUT" HAJUT VEKS!

-Tupakka, eläin, home, tunkkaisuus yms

Vuokrattavat otsonaattorit:


10.000 mg/h

Soveltuu pienempiin max. 200 m² asuin- ja huonetilojen otsonointiin.
Ajastin 0-60 min tai jatkuva käyttö.

 • Asuin- ja huonetilat
 • Kesämökit
 • Autot, asuntovaunut, veneet

Vuokra: 25 € / vrk

Viikonloppu (pe-ma): 50 € 

Hinnat sis. arvonlisäveron.

-----------------------------------------------------------------

Varaa oma hajunpoisto numerosta 045-2056000.

Maksutavat: Käteinen, kortti ja MobilePay.


Otsonointi

Otsonointi on helppo, turvallinen ja erittäin tehokas tapa poistaa hajuja kuten eläinten, tupakan, homeen, viemärin ja kalman hajua sekä ummehtuneisuutta. Se tuhoaa myös bakteereja ja viruksia.

Otsonointi ei pysty poistamaan rakenteiden sisällä olevaa hometta tai hajuja. Pilaantuneet materiaalit (esim. kosteusvauriot) on ensin poistettava. Kalusteiden ja huoneiston pintoihin tarttuneet hajut saadaan otsonoinnilla poistettua.

Myös pölypunkeista pääsee eroon otsonilla: vuodevaatteet, patjat ja tyynyt jätetään sijaamatta ja annetaan otsonilaitteen vaikuttaa 6-8 tuntia, jolloin pölypunkit kuolevat. Tämän jälkeen imuroidaan punkkipöly huolellisesti pois.

Otsoni auttaa myös allergiasta ja astmasta kärsiviä.

Otsoni tuhoaa miltei kaikkia tunnettuja home- ja hiivasieniä sekä bakteereja ja viruksia. Otsoni ei kuitenkaan poista hometta vaan tuhoaa sen jäämiä hajuja. Otsoni on haitallinen yhdiste hengitettynä, mutta oikein käytettynä otsonointi on kuitenkin turvallista. Otsonointia tarvitsevat tilat käsitellään tietty aika ja otsonoinnin aikana tiloissa ei saa oleskella.

Otsoni tehoaa eloperäisiin, mutta ei epäorgaanisten yhdisteiden hajuihin. Useimmat maalit, liuottimet ja parfyymit sisältävät ainesosia, joiden hajuja ei saada poistettua otsonin avulla. Otsoni saattaa myös reagoida joidenkin synteettisten kemikaalien kanssa muodostaen uusia yhdisteitä. Otsoni ja käsittelyn aikana mahdolliset syntyneet yhdisteet on aina tuuletettava kunnollisesti pois, ennen kuin tiloissa oleskellaan.

Otsoni on voimakas hapetin, noin 1300 kertaa tehokkaampi kuin kloori.

Lue ohjeet tarkasti ennen käyttöä!

1. Huoneiston otsonointi

Huoneiston otsonoinnilla useimmiten pyritään poistamaan homeen, tupakan, eläinten, viemärin tai kalman hajua. Näihin hajuihin otsonointi yleensä tehoaakin hyvin.

Jos olet otsonoimassa remonttikohdetta, kannattaa otsonointi tehdä siinä vaiheessa, kun vanhat materiaalit on poistettu ja huoneisto siivottu. Uusia pintamateriaaleja ei kannata laittaa ennen käsittelyä, koska otsoni ei pääse vaikuttamaan tapetin tai maalin läpi yhtä tehokkaasti kuin paljaaseen pintaan.

Kerrostalo- tai rivitalohuoneistoa otsonoitaessa tulee huolehtia siitä, että otsoni ei pääse kulkeutumaan viereisiin huoneistoihin.

Riittävä käsittelyaika riippuu huoneiston koosta ja hajun voimakkuudesta. Yleensä se on 1-3 vuorokautta. Käsittelyn jälkeen huoneisto pitää tuulettaa kunnolla.

Otsonoitava tila tulee olla tyhjä huonekasveista, eläimistä, elintarvikkeista ja tietenkin ihmisistä.

Huoneistossa otsonin leviämistä voidaan tehostaa tuulettimilla.

2. Auton otsonointi

Auton otsonoinnilla useimmiten poistetaan tupakan hajua. Myös eläinten hajua tai kosteudesta aiheutuneen homeen hajua poistetaan autosta otsonoinnilla.

Auton otsonoinnissa on huomioitavaa, että sitä ei voi/kannata tehdä kylmällä ilmalla. Otsonointilaite ei välttämättä kestä pakkasta. Toisekseen otsonoinnin teho ei ole niin hyvä viileässä. Talvella otsonoinnin voi tehdä joko autotallissa tai autoa voi pitää lämpimänä otsonoinnin ajan erillisellä lämmittimellä.

Auton käsittelyyn riittää yleensä yksi vuorokausi, joskus jopa muutama tunti.

3. Asuntovaunun ja asuntoauton otsonointi

Asuntovaunun ja asuntoauton otsonointi tehdään useimmiten tupakan tai homeen hajun poistamiseksi.

Jos asuntovaunussa tai -autossa on homevaurioita, ne täytyy korjata ennen otsonointia. Homevaurioisen asuntovaunun otsonointi saattaa hävittää hajun vähäksi aikaa, mutta haju palaa takaisin rakenteista ajan myötä.

Kaikki ilmanvaihtoventtiilit kannattaa teipata umpeen ennen otsonointia. Myös lattiassa, patterien alla olevat aukot. Otsoni on ilmaa raskaampaa, joten se karkaa helposti lattiassa olevien reikien kautta ulos.

Asuntovaunun ja asuntoauton käsittelyyn riittää yleensä yksi vuorokausi.

4. Veneen otsonointi

Veneeseen muodostuu helposti hometta ja tunkkaista hajua kosteista olosuhteista johtuen. Otsonoinnilla veneen voi raikastaa nopeasti ja helposti.

Ennen otsonointia kannattaa imuroida ja pestä vene huolellisesti joka kolosta. Otsonoinnin ajaksi kaikki sisälokeroihin vievät luukut kannattaa avata. Jos hometta on rakenteissa, ne täytyy korjata. Muuten homeen haju palaa takaisin otsonoinnin jälkeen.

Muista teipata kaikki ilmanvaihtoventtiilit umpeen ennen otsonointia.

Veneen käsittelyyn riittää yleensä yksi vuorokausi.

5. Mökin otsonointi

Mökin otsonointi tehdään usein samoista syistä kuin huoneistojenkin otsonointi. Tupakanhaju, viemärin haju ja homeen haju ovat mökeissäkin ongelmana. Myös tunkkaisuutta voidaan poistaa otsonoinnilla.

Tunkkaisuutta tulee monesti mökkeihin, joita pidetään talvet kylmillään ja näin ollen mökissä on suuret kosteus- ja lämpötilavaihtelut.

Jos hometta on mökin rakenteissa, haju palautuu takaisin otsonoinnin jälkeen.

6. Vaatteiden otsonointi

Vaatteista voidaan poistaa homeen ja tupakan hajua otsonoinnilla.

Jos vaatteet ovat olleet rakennuksessa, jossa on hometta, tarttuu haju helposti vaatteisiin. Homeen haju ei lähde vaatteista pesemällä. Sen sijaan otsonoinnilla se lähtee.

Vaatteiden otsonointia varten tarvitaan sopiva tila, jossa otsonointi voidaan tehdä. Tilasta pitää poistaa kaikki huonekasvit ja elintarvikkeet otsonoinnin ajaksi. Vaatteet kannattaa sijoittaa mahdollisimman ilmavasti, jotta otsoni pääsee joka paikkaan. Otsonoinnin jälkeen vaatteet täytyy tuulettaa.

7. Huonekalujen otsonointi

Huonekaluista voidaan poistaa otsonoinnilla esimerkiksi tupakan ja homeen hajua.

Jos huonekalut ovat olleet rakennuksessa, jossa on hometta, tarttuu haju helposti huonekaluihin.

Huonekalujen otsonointia varten tarvitaan sopiva tila, jossa otsonointi voidaan tehdä. Tilasta pitää poistaa kaikki huonekasvit ja elintarvikkeet otsonoinnin ajaksi.

Jos otsonoidaan sohvaa tai nojatuolia, kannattaa istuintyynyt sijoittaa mahdollisimman ilmavasti, jotta otsoni pääsee joka paikkaan. Jos sohvat tai nojatuolit ovat olleet kauan esimerkiksi homeen hajussa, on haju todennäköisesti päässyt patjojen sisään. Patjan sisään otsoni ei kovin hyvin pääse, joten otsonoinnin jälkeen sohvaa käytettäessä ja patjoja paineltaessa saattaa niiden sisältä tulla vielä hajua.

8. Kellarin otsonointi

Kellarin otsonoinnilla useimmiten pyritään poistamaan homeen hajua ja tunkkaisuutta.

Kellarin haju on monesti voimakas, joten kannattaa käyttää suhteellisen pitkää otsonointiaikaa. Jos rakenteissa on hometta, niistä haju tulee kellariin pian takaisin.

Isossa kellarissa otsonin leviämistä voidaan tehostaa tuulettimilla.


Yleiset ohjeet otsonoinnissa:

 1. Poista tilasta kaikki elintarvikkeet, huonekasvit ja lemmikit.
 2. Imuroi hajua imeneet tavarat esim. tekstiilit ja sijoita ne ilmavasti.
 3. Avaa kaapit ja laatikostot.
 4. Sulje ilmanvaihtoluukut ja teippaa kaikki aukot kiinni. Paras tulos saavutetaan, kun tila on suljettu ja ilmanvaihto mahdollisimman vähäinen.
 5. Sijoita laite vähintään 1,5m korkeudelle jos mahdollista, koska otsoni on ilmaa raskaampaa.
 6. Tehosta otsonoinnin levittäytymistä tarvittaessa tuulettimilla.
 7. Kytke laite päälle ja poistu tilasta. Suuri otsonipitoisuus on terveydelle vaarallinen. Otsonaattorin voi kuitenkin käydä turvallisesti kytkemässä päälle ja pikaisesti sammuttamassa.
 8. Hajunpoistoon tarvittava aika riippuu tilan koosta, materiaaleista, hajun aiheuttajasta ja pinttyneisyydestä. Homeen, tupakansavun ja eläinten hajun saa yleensä poistettua nopeasti, mutta esim. tulipalon aiheuttama haju tai kalman haju vaativat pitemmän ja vahvemman käsittelyn.
 9. Suosittelemme pienemmissä tiloissa (autot, veneet, asuntovaunut) noin 8 tunnin käsittelyä pienemmällä laitteella. Isompi laite puolittaa käsittely ajan.
 10. Normaali käsittelyaika huoneistoissa on 1 - 3 vuorokautta. Tuuletuksen jälkeen suosittelemme 2 vrk ns "varoaikaa" ennen tilojen käyttöönottoa.
 11. Otsonoinnin jälkeen tuuleta tila kunnolla. Suosittelemme 2 vrk "varoaikaa". Kaikki pinnat kannattaa myös pyyhkiä kostealla rätillä ja pesuaineella.

Remontoitavissa huoneistoissa tulisi hajun poisto tehdä siinä vaiheessa kun asunto on mahdollisimman tyhjä ja paljas, eli kun kaikki vanhat materiaalit on poistettu ja huoneisto siivottu. Uusia pintamateriaaleja ei kannata laittaa ennen käsittelyä, koska otsoni ei pääse vaikuttamaan tapetin tai maalin läpi yhtä tehokkaasti kuin paljaaseen pintaan.

Laitetta käytetään omalla vastuulla. Laitteen vuokraaja ei vastaa väärinkäytöksistä aiheutuneista haitoista tai vahingoista.

Meidän otsonointi laitteet ovat CE merkityt. Tämä tarkoittaa sitä että valmistaja vakuuttaa tuotteen täyttävän sitä koskevien EU:n direktiivien vaatimukset, ja että tuote on läpikäynyt mahdollisesti vaaditut tarkistukset.
Meidän otsonointi laitteet ovat CE merkityt. Tämä tarkoittaa sitä että valmistaja vakuuttaa tuotteen täyttävän sitä koskevien EU:n direktiivien vaatimukset, ja että tuote on läpikäynyt mahdollisesti vaaditut tarkistukset.